29/6/10

LES VEGUERIES, LLESTES PER A SENTÈNCIA

Després de 4 anys esperant la refotuda sentència de l’Estatut, encara avui mos hem quedat sense saber ben bé com quedarà la nostra vegueria. Com era d’intuir les vegueries entraven en el pack de vel·leïtats catalanistes com la llengua, la bandera, la nació, el dret civil, les consultes populars, el poder judicial o el finançament, i per tant, eren sospitoses d’insurrecció a la unitat i indivisibilitat d’Espanya. Avui sabem que la vegueria de l’Ebre està entre els aspectes interpretables, i per tant caldrà esperar a divendres per poder analitzar el text íntegre de la sentència per saber si mos retallen les puntes o mos afeiten del tot.

Si la vegueria de l’Ebre es veu escapçada caldrà donar una resposta específica i contundent des de les Terres de l’Ebre en contra de la sentència de l’Estatut, en el marc de la resposta nacional.

Esta sentència limita la llibertat de Catalunya i pot retallar el reconeixement institucional de les Terres de l’Ebre frustrant les expectatives generades al nostre territori. No podem acatar la sentència, s’han de trobar les fórmules per tal de que el poble de Catalunya i les Terres de l’Ebre puguem assolir la nostra voluntat sense les restriccions absurdes d’un tribunal polític sense legitimitat democràtica.

Només podem acatar la voluntat del poble de Catalunya, i les Terres de l’Ebre som poble, i som Catalunya.