3/1/10

BONS PROPOSITS PER AL 2010: VEGUERIES ARA O MAI

Sembla que segons la tradició cal començar l’any amb bons propòsits, i un dels meus és recuperar l’activitat d'este blog. Disculpar d’entrada la llarga absència durant el 2009, he esgotat el meu temps lliure amb un màster a la UOC, cal anar reciclant-se.
Obro la represa amb un article que penjo en el missatge següent sobre les vegueries. Ara o mai, espero que sigue ara, tot i que de moment la força dels que volen aturar la vegueria de l'Ebre és superior als que l’estem impulsant.
Ara o mai, perquè difícilment trobarem en el futur un conseller amb la implicació i el convenciment del conseller Ausas amb la implantació de les vegueries.
Ara o mai, perquè el tàndem àrea metropolitana - vegueries és una oportunitat única. El futur de la llei de l’àrea metropolitana va vinculat amb el futur de la llei de les vegueries, i l’aliança amb Barcelona ens dona una força que natros sols no tindríem ni tindrem mai.
Esperem que finalment s'aprove la llei a Govern durant les properes setmanes, ara bé, no vull deixar de lamentar la soledat amb que estem estirant del projecte de vegueries la gent d'Esquerra de l'Ebre, amb suports molt puntuals del companys del PSC de l'Ebre. Noto a faltar el suport explícit de la societat civil, i és de lamentar l’actitud partidista de certes forces polítiques del territori. Contrasta clarament amb la reacció virulenta de la socio-vergència al Camp de Tarragona o de l’àrea metropolitana de Barcelona de frenar una llei que no convé als seus interessos. Per això precisament convé als nostres.