19/6/10

LOS LLAGUTS TORNEN A L'EBRE

Després de moltes dècades los llaguts tornen a navegar per l’Ebre, i ho fan de la ma d’un projecte turístic engrescador que ha desplegat l’amic Josep Monclús, des del departament d’Innovació Universitats i Empresa. Un projecte que aposta per un model de turisme de qualitat, desestacionalitzat i sostenible.
Un projecte de navegació turística que vol obrir camí, vol fer solc per a que darrera facen camí d’atres. Un llagüt que navega com s’havia fet tota la vida, en només 50 centímetres de calat, no mos cal adaptar lo riu a l’home, l’home i la navegació s’adapta al nostre riu, un riu mediterrani que als estius porta poca aigua. Amb els mateixos plànols ja s’està treballant un segon llagüt a la Ribera d’Ebre, i esperem que si el projecte té èxit econòmicament puguem fer de la navegació al tram Amposta-Flix, allò que avui ja és a la desembocadura de l’Ebre.
Lo llagüt sirgador recupera la nostra tradició, i de la nostra identitat singular en fem turisme. Navegant riu amunt lo navegant podrà gaudir del nucli històric de Tortosa, de l’assut de Xerta, de les restes iberes del Castellot de la Roca Roja de Benifallet i de les seues coves Meravelles i del Castell de Miravet. Un recorregut que val molt la pena.