16/3/10

La URV i la FIF coeditaran la Història de les Terres de l'Ebre


El primer volum de l’enciclopèdia, Art i Cultura, sortirà publicat el mes de juliol. Un curs de la UETE tindrà com a tema el primer volum editat de la Història de les Terres de l’Ebre

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, ha presidit aquest dilluns, 15 de març, el Consell promotor de la Història de les Terres de l’Ebre en què s’ha presentat als membres la feina feta durant aquest any de desenvolupament del projecte i se’ls ha avançat la planificació prevista aquest 2010.

Alhora també s’ha donat a conèixer l’estat de la redacció dels diferents volums, en què participen més de 200 experts en els camps de la història i les ciències socials, amb l’objectiu d’editar en els propers 3 anys els 7 volums de què constà l’enciclopèdia

Al Consell Promotor d’avui també s’han aprovat els preus de venda al públic i la campanya de difusió, publicitat i imatge gràfica que s’iniciarà als voltants del 23 d’abril, St. Jordi.

Posteriorment, el mes de juliol sortirà publicat el primer volum de la Història de les Terres de l’Ebre, Art i Cultura; mentre que el mes de setembre un curs de la Universitat d’Estiu de les Terres de l’Ebre (UETE-URV) a Móra d’Ebre serà un dels marcs de difusió del volum.

Al mateix temps, s’ha aprofitat la presència del rector de la URV, Francesc X. Grau, per dur a terme la signatura del conveni de coedició de la Història de les Terres de l’Ebre, amb el president de la Fundació Ilercavònia Futur (FIF), Ismael Piñas.
Per aquest efecte, s'ha establert un conveni de coedició que compromet ambdues parts especialment en la col·laboració en els següents àmbits del projecte:
- Aspectes d’edició
- Correcció lingüística
- Difusió de l’obra a la Xarxa Vives d’Universitats i la Unió d’Editorials Espanyoles

Per la seva part, la FIF cedirà gratuïtament a la URV els exemplars necessaris per difondre l’obra entre les diferents universitats de l’Estat.

A més, el conveni estableix la constitució d’un Comitè Editorial format per membres acadèmics i tècnics d’ambdues parts. Aquest Comitè s’ocuparà de vetllar per l’execució correcta d’aquest Conveni; prendre les decisions tècniques que creguin convenients en el desenvolupament d’aquest Conveni per resoldre les incidències editorials que puguin sorgir i establir les publicacions que es duran a terme al llarg dels anys, a partir dels recursos humans i econòmics de què es disposi.